KUNTOTARKASTUKSET

Talokuntotarkastus paljastaa kiinteistön epäkohdat

Kuntotarkastus talon ostajalle ja myyjälle 

Turku ja Varsinais-Suomi

Kiinteistön kuntotarkastus voi olla tarpeen, kun asuntoa ollaan myymässä tai ostamassa. Talokuntotarkastus Raimo Avellan tarjoaa ammattitaitoiset kuntotarkastukset Turussa ja lähiseuduilla. 

Talokuntotarkastuksesta jää asiakkaalle raportti, joka kertoo yksilöllisistä riskipaikoista ja virheistä. Lisäksi raportissa on huomioitu kiinteistön ikääntymiseen liittyvät korjaus- ja huoltotarpeet. Kuntotarkastusraportti perustuu kohteesta tehtyihin havaintoihin, omistajalta ja kohteeseen liittyvistä asiakirjoista saatuihin tietoihin sekä kohteesta otettuihin valokuviin.

Ota yhteyttä ja tilaa ammattilaisen tekemä kuntotarkastus jo tänään.

Ota yhteyttä »

Uusilla ja vanhoilla taloilla on omat vaatimuksensa

Turku ja Varsinais-Suomi

Edullisesti ostetusta talovanhuksesta voi tulla kallis, jos kuntotarkastusta ei ole tehty oikein. Perusteellinen talokuntotarkastus paljastaa virheet kiinteistön ala- ja yläpohjassa sekä lattioissa. Vanha talo vaatii usein perusteellista korjaamista, etenkin jos edellisistä korjaustöistä on kulunut aikaa.

Uudetkaan talot eivät aina ole virheettömiä. Uudehkon talon kuntotarkastus voi kertoa, minne lämpö karkaa ja miten lämmitysjärjestelmät on suunniteltu ja kytketty. Myös ilmankiertoon ja kosteusvaurioihin on kiinnitettävä huomioita, jotta hometta ja muita haitallisia mikrobeja ei pääse syntymään.

Ota yhteyttä

Kuntotarkastuksen työvaiheet

Turku ja Varsinais-Suomi

Talokuntotarkastus suoritetaan pääosin aistinvaraisin menetelmin, eikä rakenteita rikota. Tarkastuksessa kiinnitetään huomiota puutteisiin, jotka voidaan havaita pintapuolisella tarkastelulla. Ne voivat vaikuttaa rakenteelliseen kestävyyteen, turvallisuuteen sekä asumiskelpoisuuteen.

Asuntokaupan yhteydessä tehtävässä tarkastuksessa on huomioitava aistinvaraisen menetelmän rajoitukset. Pintapuolisessa tarkastuksessa rakennuksen piilevät virheet, kuten mikrobiperäiset haitat, voivat jäädä huomiotta, vaikka poikkeavat hajut kirjattaisiinkin raporttiin. Tästä syystä riskirakenteisiin pureudutaan tarvittaessa tarkemmin, mutta rakenteiden avaamiseen tarvitaan kiinteistön omistajan lupa.

Laajemmat tutkimukset tehdään jatkotutkimusten tai asiantuntijalausuntojen niin vaatiessa. Tällöin tutkimukseen käytetään enemmän aikaa, ja siihen voi kuulua materiaalinäytteitä ja muita sisäilmatutkimuksia. Laajemmat tutkimukset suorittaa asumisterveysasiantuntija, jota tarvittaessa suosittelen asiakkailleni. 

Huomioithan, että talokuntotarkastus ja sen tulokset koskevat ainoastaan tarkastusajankohtaa. Tilanteet voivat muuttua lyhyenkin ajan kuluttua tarkastuksesta, esimerkiksi vuodon tai vesivahingon takia. Kiinnitä siis huomioita raportin tuoreuteen ja varmista, että kiinteistösi kuntotutkimus on mahdollisimman ajankohtainen.

Ota yhteyttä

Talokuntotarkastus Raimo Avellan

Ota yhteyttä »