KOSTEUSMITTAUKSET

Asuntojen kosteusmittaukset luotettavasti ja asiantuntevasti

Kosteusmittaus asiantuntijalta 

Turku ja Varsinais-Suomi

Tiesitkö, että lähes joka toisen vanhan talon rakenteista löytyy kosteutta?

Kosteusmittaus antaa arvokasta tietoa märkätilojen kunnosta ja ihmiselle haitallisten mikrobien mahdollisesta olemassaolosta. Kylpytilojen lisäksi mittauskäynnillä voidaan käydä läpi keittiön hanat, allas- ja putkiliitokset sekä astiankoneen edusta ja kylmälaitteet.

Täysin nolla-arvoja saadaan harvoin, sillä kosteutta löytyy esimerkiksi lattiakaivojen ympäriltä. Tämä on normaalia, eikä arvoja pidä säikähtää! Ammattitaitoinen tarkastaja tietää arvojen erot ja huomaa, milloin siirrytään normaalista potentiaalisen haitan puolelle.

Epäilyttääkö kosteus? Tilaa kosteusmittaus Talokuntotarkastus Raimo Avellanilta, niin saat asiantuntijan arvion kiinteistösi tilanteesta.

Ota yhteyttä »

Asuntojen kosteusmittaus

Turku ja Varsinais-Suomi

Kosteusmittaus on varsin edullinen ja nopea toimenpide. Kosteusmittaukset hoidetaan pääsääntöisesti pintakosteustunnistimella, mutta epäilyttävissä tapauksissa tehdään myös porareikämittauksia tai suhteellisen kosteuden mittauksia porareiästä. Pintamittari mittaa kosteutta n. 5 senttimetrin syvyyteen asti. Jos epäillään, että esimerkiksi märkätiloissa ei ole vesieristyksiä, mitataan kosteudet rakenteista.

Mittaus ei ole pakollinen, mutta järkevässä asuntokaupassa kaikki kannattaa varmistaa. Kosteusmittaus voidaan sopia myös kaupan ehdoksi, jonka ostaja ja myyjä maksavat puoliksi.

Ota yhteyttä

Pintakosteusmittauksen tulkinta

Turku ja Varsinais-Suomi

Varmuudella kuivaksi todetusta paikasta saadaan vertailuarvo, jota käytetään viitteenä muita pintoja tutkiessa. Ongelmakohtina pidetään erityisesti suihkunurkkauksen alalaattoja ja lattiakaivon ympärystä. Lukemien ollessa suuria on syytä epäillä kosteusvauriota ja ryhtyä jatkotoimenpiteisiin, joilla selvitetään pinnan alla oleva rakenne.

Mittarit kalibroidaan tutkittavaan kohteeseen, jotta lukemat ovat vertailukelpoisia keskenään. Ammattilainen osaa tulkita lukemia ja tietää, että laatoissa saattaa olla eroja eri valmistajien ja laattatyyppien välillä. Vaikka lukema olisi sama, voi todellinen kosteus olla jotain muuta. On lisäksi huomioitava, että sauna- ja suihkutiloissa pintakosteutta voi esiintyä monta päivää viimeisimmän suihkun jälkeen. Ennen mittausta kohteen tulee antaa kuivua kunnolla, jotta pintamittaus antaa tarkkaa tietoa tilojen todellisesta kosteudesta.

Huolimattomasti tehdyillä ja tulkituilla kosteus- ja homemittauksilla voi olla kohtalokkaita seurauksia, kun ehjiä rakennuksia on purettu tai myyty pilkkahintaan. Varmista, ettei näin käy sinulle, ja valitse asunnon kosteusmittauksen tekijäksi Talokuntotarkastus Raimo Avellan.

Ota yhteyttä

Talokuntotarkastus Raimo Avellan

Ota yhteyttä »