Kuntotutkimuksella varmistat kiinteistön terveyden Turussa ja lähiseudulla

Ota yhteyttä

Kuntotutkimus on oiva tapa varmistaa kiinteistön kunto esimerkiksi asuntokaupan yhteydessä. Talokuntotarkastus Raimo Avellan tarjoaa ammattitaitoiset kuntotutkimukset Turussa, Salossa ja lähiseudulla.


Kuntotutkimus tehdään yleensä aistinvaraisin menetelmin rikkomatta talon rakenteita. Rakenteiden sisäisiä piileviä vaurioita ei aina voida kuitenkaan havaita, ellei niistä ole tarkastushetkellä kosteusmittarilla havaittavaa tai rakenteiden pinnalla näkyvää viitettä. Edes rakenteita avaamalla ei saada täydellistä varmuutta rakenteiden kunnosta tekemättä laajoja rakenteiden purkutöitä. Tämän takia epäilyttävissä tapauksissa on suositeltavaa tehdä lisäselvityksiä tai kuntotutkimuksia. Ammattilaisen neuvoihin kannattaa luottaa, jotta mahdollinen vaurio ei pääse laajenemaan. Havaittuja vikoja varten tehdään asianmukainen korjaussuunnitelma.

Lämpökuvaukset

Talokuntotarkastus Raimo Avellan ei tee itse energiatodistuksia tai lämpökuvauksia, mutta ne hoituvat tarvittaessa kätevästi alihankkijoiden kautta.


Lämpökuvauksen avulla todetaan ja paikallistetaan rakennuksen energiavuodot helposti. Lämpökamera on laite, joka mittaa kuvauskohteen pinnasta luontaisesti lähtevää lämpösäteilyä. Lämpökuvauksesta saadaan paras hyöty kylmään vuodenaikaan, jolloin lämpötilaeroja on helppo havaita.

Kuntotutkimus on olennainen osa omakotitalokauppaa

Kuntotutkimus vastaa ostajan kysymyksiin ja paljastaa tehdyt remontit sekä epäillyt riskit ja vauriot. Tarkastuksessa esille tulleet ongelmakohdat ovat näin korjattavissa, ja jatkotutkimuksiin voidaan ryhtyä välittömästi tilanteen niin vaatiessa. Sanonta ”parempi katsoa kuin katua” pitää hyvin paikkaansa, sillä rakennevioista syntyneitä vahinkoja on työlästä korjata jälkikäteen.


Kiinteistön myyjällä on tiedonantovelvollisuus, ja hänen tulee kertoa ostajalle kaikki olennainen tieto kohteesta ja sen kunnosta. Yksityinen myyjä vastaa laatuvirheistä viiden vuoden ajan, asunto-osakeyhtiön vastuu kestää kaksi vuotta. Jos myyjä on elinkeinonharjoittaja, vastuuta ei rajoiteta. Ostajan on mahdollista saada alennusta kauppahinnasta virheen perusteella. Kuitenkin, jos kuntotutkimuksen yhteydessä havaitusta vauriosta ei oteta tarkemmin selvää ja kauppa lyödään lukkoon, ei vauriota pidetä enää virheenä. Selvittämällä kiinteistön kunto huolellisesti varmistetaan sekä ostajan että myyjän oikeusturva.

Ota yhteyttä

* Pakolliset kentät

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota.

Sähköpostitse
Tekstiviestitse